Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Bahnhofstrasse

Svájc, Zürich, Látnivalók

Bahnhofstrasse

Zürich, Svájc, Látnivalók
  • Cím: Bahnhofstrasse Zürich, Svájc

A Bahnhofplatztól a Zürichi-tóig észak-déli irányban haladó Bahnhofstrasse egy hosszú sugárút a középkori várárok mentén. A nagyrészt gyalogosok számára fenntartott utca Zürich legfontosabb bevásárló utcája és kereskedelmi központja. Elegáns üzletek és divatos éttermek szegélyezik, emellett itt van több nagy svájci bank székhelye. 

A Sihlstrasse és Seidengasse kereszteződésénél található a Jelmoli, Zürich legnagyobb áruháza. Előtte létesítették a zürichi "Dicsőség sétányt", ahol a járdán a filmvilág hírességeinek kéz- és láblenyomatát örökítették meg.

A Bahnhofstrasse 31. szám alatt, a Bayer óra- és ékszerbolt alatt található az Uhrenmuseum Beyer. Az óramúzeum kiállítása a legegyszerűbb daraboktól, mint pl. a napóra, a drágakövekkel kirakott modern órákig bezárólag mutatja be a különféle időmérő eszközöket.

A Bahnhofstrasse a nyugati oldalán a Paradeplatzra nyílik. Az egykori katonai felvonulási teret ma hatalmas épületek szegélyezik, köztük van a svájci csokoládégyár, a Sprüngli, és a Crédit Suisse bank székhelye.

A Bahnhofstrasse vége a Bürkliplatzba fut. Erről a Zürichi-tóra néző térről indulnak a sétahajók a tavon.

Kinek ajánljuk: Mindenkinek.


Bahnhofstrasse
Zürich, Svájc
Copyright: meckert75   Forrás: flickr

Zürichi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!