Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Fraumünster

Svájc, Zürich, Látnivalók

Fraumünster

Zürich, Svájc, Látnivalók
  • Cím: Münsterhof, 8001 Zürich, Svájc
  • Telefon: 41 44 211 48 26

A Fraumünster, vagy Asszonyok katedrálisának története 853-ban kezdődött, amikor Német Lajos király egy itteni kolostor apátnőjévé tette meg lányát, Hildegardot. A kolostort a reformáció alatt feloszlatták, és helyét ma a Stadthaus foglalja el. A neogótikus épületet napjainkba kiállítások bemutatására használják.

A templom azonban mégis megmaradt. 13. század közepén épült szentélye késő román stílusú, kereszthajója a korai gótikus stílusban készült, főhajóját többször is átalakították. A neogótikus homlokzatot 1911-ben kapta meg az épület.

A szentélyt Marc Chagall 1970-ben készített festett üvegablakai világítják meg, amelyek mindegyike más színben pompázik. A középső, zöld ablakon Jézus életéből láthatunk jeleneteket.

A falfestmények a kolostor alapításának történetét mesélik el. Bemutatják a vértanú testvérpár, Felix és Regula, Zürich védőszentjeinek életét, valamint a város legendás kapcsolatát Nagy Károllyal.Fraumünster
Zürich, Svájc
Copyright: aguyiusedtoknow   Forrás: flickr

Zürichi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!