Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Schweizerisches Landesmuseum

Svájc, Zürich, Látnivalók

Schweizerisches Landesmuseum

Zürich, Svájc, Látnivalók
  • Cím: Museumstrasse 2, 8001 Zürich, Svájc
  • Telefon: 41 44 218 65 11
  • Nyitvatartás: Kedd - vasárnap: 10:00 – 17:00
    Csütörtökön 19:00-ig nyitva.

A Svájci Nemzeti Múzeum hatalmas gyűjteménye az ország történelmét mutatja be az őskortól napjainkig. A múzeumnak több részlege működik az ország különböző pontjain, de székhelye és gyűjteményének leggazdagabb tárháza Zürichben van. 

A legérdekesebb kiállított tárgyak közé tartoznak Svájc gazdag régészeti kincsei, és rendkívül izgalmas a középkornak szentelt tárlat. A kiállítás bemutatja a reformáció hatását a svájci kultúrára. Rekonstruált korabeli szobabelsőket, viseleteket és a svájci élet jellegzetes részeit, például a szövést, óragyártást és a kereskedelemt bemutató maketteket is megtekinthetünk.

A múzeum földszintjén és az első emeleten kronológiai sorrendben elhelyezett gyűjtemények a neolitikumtól a modern korig terjedő korszakot mutatják be. A második emeleten kaptak helyet a rekonstruált szobabelsők. A harmadik emeleten játékokat és viseleteket mutatnak be, az alagsort pedig a gazdálkodó életnek szentelték.

Nagyon érdekes látnivaló a 18. apátsági patika. A jó állapotban lévő gyógyszertár a Muribeli bencés apátságból a múzeum egyik leglátványosabb kiállítási eleme. 

Érdemes megnézni a Mellingeni tanácstermet is. A mellingeni városháza itt rekonstruált tanácstermét 1467-ben gyünyürű, gótikus faburkolattal és faragásokkal díszítették.

Belépőjegy:
Felnőtt: 10 CHF
Kedvezményes: 8 CHF
16 év alatt ingyenes.
 

Kinek ajánljuk: Múzeumok kedvelőinek.


Schweizerisches Landesmuseum
Zürich, Svájc
Copyright: Jamie Barras   Forrás: flickr

Zürichi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!