Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Zürich

Zürich közlekedés

Zürich, Svájc, Közlekedés

Közlekedés

Zürich, Svájc, Közlekedés

Légi közlekedés
Több légitársaság is működtet járatot Budapest és Zürich között. A repülőtér 10 km-re található a várostól. Taxival 25 perc, vonattal 9 perc alatt juthatunk be Zürichbe.

Vonat
Svájc vasútvonalai szinte az egész országot lefedik. A vonatok többsége 6-tól éjfélig jár óránként a legnagyobb városok között. A legkáprázatosabb tájakon különleges vonatok közlekednek. Némelyik vonatnak üvegteteje van, hogy az utasok minden irányban élvezhessék a szép kilátást. 

Tömegközlekedés
Zürichben a tömegközlekedés nagyon hatákony és összehangolt. Egyfajta jegy van érvényben buszra, villamosra és S-Bahnra. 

S-Bahn és metró
Zürichben a metró mellett elővárosi vasút, azaz S-Bahn is közlekedik. A hálózat csomópontja a város nagy állomásain van, ahonnan egyszerűen továbbutazhatunk. 

Busz és villamos
A városi közlekedés leggyorsabb és legegyszerűbb módja a busz, troli vagy villamos. Mindegyik sűrűn jár. A különböző jegytípusokról a megállókban található tájékoztatót elolvasva informálódhatunk. Jegykiadó automatát minden megállóban találunk.

Taxi
A svájci közlekedési rendszer nagyon hatékony, ezért ritkán éri meg taxival közlekedni. A taxik színe bármilyen lehet, így keressük a feliratokat. Ügyeljünk arra, hogy este és hétvégén az árak még magasabbak.

Kerékpár
A svájciak fanatikusan ellenzik a környezetszennyezést és a forgalmi dugókat, ezért ösztönzik a kerékpározást. A belvárosban van biciklisáv, szűrt fény a kereszteződéseknél és rengeteg kerékpártartó. Kerékpárt több helyen is bérelhetünk pl. a nagy pályáudvarok környékén.

Forrás: Útitárs: Svájc

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!