Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Niederdorf

Niederdorf

Svájc, Zürich

A Niederdorf hangulatos, szűk sikátorait régiségboltok, művészeti galériák, valamint kis szállodák, kávéházak és éttermek szegélyezik.

Tovább olvasom

Kunsthaus

Kunsthaus

Svájc, Zürich

A Kunsthaus Svájc legnagyobb képtára, amely fontos műalkotásokat állít ki a középkortól a posztimpresszionista korszakig.

Tovább olvasom

Sammlung E.G. Bührle

Sammlung E.G. Bührle

Svájc, Zürich

A Sammlung E.G. Bührle egy kicsi, de páratlan, impresszionista és posztimpresszionista festményekből és más alkotásokból álló kiállítás.

Tovább olvasom

Zürichi-tó

Zürichi-tó

Svájc, Zürich

A gyönyörű Zürichi-tó 40 km hosszan ível Zürichtől a Glarneri-Alpok lábáig.

Tovább olvasom

Städtische Sukkulentensammlung

Städtische Sukkulentensammlung

Svájc, Zürich

A több mint 8000 fajta kaktuszból, kutyatejből, agávéból, aloéból és más kaktuszféléből álló gyűjtemény Európa legnagyobb ilyen kollekciója.

Tovább olvasom

Milyen város Zürich?

Zürich, a banki szolgáltatások és az ipar nemzetközi központja, Svájc pénzügyi fővárosa és leggazdagabb városa. Művészeti világa és gazdag tömegkultúrája Európa egyik legélettelibb városává teszi.
Fekvésének és rakpartjainak köszönhetően a svájci főváros gyönyörű, történelmi központjának macskaköves utcáit és tereit sok szép épület szegélyezi. 

Zürich történelme ie. 1. században kezdődött, ekkor már itt állt a Turicum nevű kelta település a Lindenhof, ezt a dombot ma az óváros szívében találjuk. A 9. században itt épült egy karoling palota, az aljában pedig egy kereskedelmi település alakult ki. 

A Zähringen dinasztia rövid ideig tartó uralmát követően Zürich 1218-ban a Német-római Birodalom fennhatósága alá került, majd 1351-ben csatlakozott a Svájci Államszövetséghez.

Zürich kereskedőit a kora középkorban a selyem-, gyapjú-, vászon- és bőrkereskedelem tette gazdaggá. A céheknek ez azonban nem tetszett, a helyükre léptek és a 18. századig meg is tartották hatalmukat. 

A svájci főváros a 16. században érte el fénykorát, amikor is a város pompás katedrálisában, a Grossmünsterben prédikáló Ulrich Zwingli tevékenységének köszönhetően a Zürich a reformáció követője lett. 

A 19. század a gyors ipari fejlődés jegyében telt el, és Svájc stabilitásának köszönhetően, Zürich mindkét világháborúból fontos pénzügyi központként került ki. Zürich napjainkban is tekintélyes pozíciót tölt be a nemzetközi bankvilágban. Emellett a világ legnagyobb aranypiacának központja, és itt működik a világ egyik legfontosabb tőzsdéje is. 

Zürich Galériák

Schweizerisches Landesmuseum
Zürich, Svájc Látnivalók
Scheuble Hotel***
Zürich, Svájc Szállás
Bernerplatte
Zürich, Svájc Vendéglátás
Óra és ékszer
Zürich, Svájc Vásárlás
Lindenhof
Zürich, Svájc Szabadidő
Adagio
Zürich, Svájc Szórakozás

Firenze

Firenze

Helsinki

Helsinki